Farlarda Lekelenme

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Farlarda Lekelenme

İleti memedim27 » 12 Kasım 2012 11:36

Öncelikle merhaba.
Kısa süre önce Clio Grand Tour alarak aranıza katıldım.
Son aracım astra 1.3 den sonra bu aracı almam çok garip karşılansada bu araçtan çok çok daha memnunum.
Benim sıkıntıma gelince araç 2012 model fakat ben 2 el olarak aldım. Kısa süre sonra farların içinde benek benek lekelenmeler gördüm, forumda araştırdığımda daha önce aynı şikayetten farlarını garantiden değişenler olduğunu duydum.
Gaziantep"deki iki serviste bunun bir sorun olmadığını, değiştiremeyeceklerini söylediler. Bende o zaman bana bir rapor verin, sorun yoktur diye sizi tüketici hakları mahkemesine vereceğim dedim, sorun yokken raporda veremezlermiş.
Yapmam gerekenler hakkında bir fikri olan varmı?
memedim27
ER
ER

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85 bg
Kilometre: 16000
Yakıt: Total
İsim ve Şehir: Mehmet Gaziantep

Re: Farlarda Lekelenme

İleti alperenfatih » 12 Kasım 2012 11:44

Siz rapor olmadan da tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Fotoğraflarını çekip dilekçenize ekleyin, karşı taraf zaten lekeler konusunda bir itirazda bulunmuyor, lekelerin sorun teşkil etmediğini söylüyor, davaya da öyle cevap verecektir, bu durumda bu konuda karar verilecektir. Ha eğer itirazı olursa da bu sefer bir tespit yapılır.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti impossible » 12 Kasım 2012 12:51

araç garanti kapsamında, daha önceden servis dışında far değişimi yapılmamış ve sigortada pert kaydı vs yok degil mi?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti memedim27 » 12 Kasım 2012 13:06

hayır herhangi bir sorunu yok, hatta daha servise bile girmemiş, 1 yıl veya 20000 km dolmadığı için.
memedim27
ER
ER

İleti memedim27 » 12 Kasım 2012 13:18

daha önce Renault genel merkezi aradım yaptım sizinle irtibat kurulacak dendi. sonra buradaki yetkili servis aradı, sizinle görüşen kişilerle görüşülecek, gerekirse sizi servise çağırırız dediler. ama bir daha ne arayan oldu ne soran. şimdi tüketici mahkemesi vs uğraşacak zamanım olmadığı için bende daha sonra hallederim dedim, geçen gün antepteki farklı bir servise gittim. orası da farlarımdaki lekelenmeleri gördü ve kabul etti ama sürüşüme engel olmazmış dedi. eğer değişim yaparlarsa ve farı fabrikaya gönderdiklerirlerse fabrika kabul etmezmiş.
memedim27
ER
ER

İleti Sani » 12 Kasım 2012 19:43

memedim27 demiş ki:daha önce Renault genel merkezi aradım yaptım sizinle irtibat kurulacak dendi. sonra buradaki yetkili servis aradı, sizinle görüşen kişilerle görüşülecek, gerekirse sizi servise çağırırız dediler. ama bir daha ne arayan oldu ne soran. şimdi tüketici mahkemesi vs uğraşacak zamanım olmadığı için bende daha sonra hallederim dedim, geçen gün antepteki farklı bir servise gittim. orası da farlarımdaki lekelenmeleri gördü ve kabul etti ama sürüşüme engel olmazmış dedi. eğer değişim yaparlarsa ve farı fabrikaya gönderdiklerirlerse fabrika kabul etmezmiş.

Geçen seneye kadar farlardaki en ufak kusurda bile geri alıyordu Renault. Şimdi yapmıyorlar. Benim Megane'da da koca bir yanık izi var farlarda, görüşü engellemiyor diye kabul etmediler...
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 120 misafir