Doğan Garaj

Tamamıyla bizlere (forum üyelerine) ait garaj konuları. Garajınızı açınız ve kendinizi, aracınızı tanıtınız.

Re: DOGAN'nın Garajı

İleti DOGAN » 30 Temmuz 2008 09:45

omeralemdar demiş ki:DOĞAN ABİ HAYIRLI UGURLU OLSUN GÜLE GÜLE KAZASIZ BELASIZ KULLANMAN DİLEKLERİMLE :roll:

çok sağol ömer abi :P
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti omeralemdar » 30 Temmuz 2008 09:59

sende sagol ogulcuk nasıl
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti DOGAN » 31 Temmuz 2008 20:04

ellerinden öper abi :P
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 02 Ağustos 2008 08:55

meroz demiş ki:Kırmızı favorim, bence çok güzel ama en güzeli utangaç kızınız.....meral

aslında inanın alırken asla dediğim rengi aldım pişman olacağımı sandım ama rengi gitgide dahada hoşuma gidiyor diyebilirim :P
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 04 Ağustos 2008 16:42

bugün itibari ile boya işlemine başlamış bulunuyorum arkadaşlar :P
bütün parçaları söktüm 5 saattir zımpara ile uğraşıyorum3 tane 500 kumluk su zımparası aldım yetmedi :(
boyayıda aldım ama durum onu gösteriyorki 2-3 gün daha zımparalama işlemi sürecek gibi.ayrıca oldukça
zahmetli bir iş saatlerce zımparala dur iyi kas yaptım valla :lol: inşallah işin sonunda verdiğimiz zahmete değer :|
yarın sabah 3 tane daha zımpara alacam bakalım yetecekmi :?
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti Devrim » 04 Ağustos 2008 18:29

DOGAN demiş ki:...3 tane 500 kumluk su zımparası aldım yetmedi :( ...
Şunu diyeyim...
Şimdi kullanmış olduğum zımparalara baktım da en pis(!) olanı, yani tahriş edici olanının arkasında 120A yazıyor. Ortancada 220A yazıyor. Düzeltme zımparası diye bildiğim, en ince ve en etkisiz olanda da 500A yazıyor.
Eğer bendeki 500 ile sendeki eş ise, abi elindekiyle daha 1.5 ay zımparalarsın gibi geliyor bana. :mrgreen:
Ben önce en serti ile bastırmadan yaptım ilk zımparaları. Yoksa derin çizikler olabilir, boya ile kapatılamayabilir...
Sonra ortanca ile biraz bastırarak yaptım, güzel oldu. En son da 500'lük ile yaptım, cila oldu. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti DOGAN » 05 Ağustos 2008 07:43

Devrim demiş ki:
DOGAN demiş ki:...3 tane 500 kumluk su zımparası aldım yetmedi :( ...
Şunu diyeyim...
Şimdi kullanmış olduğum zımparalara baktım da en pis(!) olanı, yani tahriş edici olanının arkasında 120A yazıyor. Ortancada 220A yazıyor. Düzeltme zımparası diye bildiğim, en ince ve en etkisiz olanda da 500A yazıyor.
Eğer bendeki 500 ile sendeki eş ise, abi elindekiyle daha 1.5 ay zımparalarsın gibi geliyor bana. :mrgreen:
Ben önce en serti ile bastırmadan yaptım ilk zımparaları. Yoksa derin çizikler olabilir, boya ile kapatılamayabilir...
Sonra ortanca ile biraz bastırarak yaptım, güzel oldu. En son da 500'lük ile yaptım, cila oldu. :)

evet abi o seni dediğin elinin dengesi olanlar için benim elimin dengesi yok atelye günlerinden biliyorum herzaman iş çabuk bitsin diye hızlı hızlı yapıyor ve sonunda 2-3 mm fazla dalıyordum :lol: sonuç tam bir fiyasko onun için uzun sürsün temiz olsun abi dün 7 saat kadar zımparaladım,bugünde gece geldim işten kalkınca 2-3 saat zımparalasam ertesi gün zaten izin günüm her gün 7saatten 14 saat toplamda 24 saat bir fiil zımpara ile geçmiş olacak :?

bu araada evet bendeki 500 sendeki 500'ün aynısı :D
Aklıma gelmişken zımpara makinası olan varmı :oops:
yaktın beni devrim :cry:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti omeralemdar » 05 Ağustos 2008 09:12

DOĞAN KOLAY GELSİN YILMAK YOK CANIN SIKILMAZ HAZIR YENGEMDE YOK GÜZEL BİR UGRAŞ VAKİT GEÇMESİ İÇİN
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti DOGAN » 05 Ağustos 2008 09:37

omeralemdar demiş ki:DOĞAN KOLAY GELSİN YILMAK YOK CANIN SIKILMAZ HAZIR YENGEMDE YOK GÜZEL BİR UGRAŞ VAKİT GEÇMESİ İÇİN

kesinlikle öyle,zaten hanım olsaydı bu iş yatardı yok şurda yapma yok bunun burada ne işi var :(
allahtan yokda şu işide aradan çıkarmış olurum bu sayede yoksa ha şu gün ha bu gün kalacak :lol:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti Devrim » 05 Ağustos 2008 18:38

DOGAN demiş ki:...yaktın beni devrim :cry:
:mrgreen: Ama abi, sen işi bitirince araba da etrafı yakacak. :)

Bu arada, ben bi' parti zımparadan sonra parçayı yıkayıp, kurulayıp inceliyordum. Işığa göre belli açılarla bakıp desen kalmış mı kalmamış mı diye ince eliyordum. Zımpara işlemi esnasında şöyle bi' bakıp "tamam olmuş" demek yanıltıcı olabilir.

Bir de zımpara yaparken kucağına, bulunduğun yere plastik talaşları (talaş denmez gerçi, daha minik kırıntılar) dökülüyor. Yengeye açısından diyorum, aman dikkat. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti DOGAN » 06 Ağustos 2008 13:36

Alper demiş ki:
Devrim demiş ki:
DOGAN demiş ki:...yaktın beni devrim :cry:
:mrgreen: Ama abi, sen işi bitirince araba da etrafı yakacak. :)

Bu arada, ben bi' parti zımparadan sonra parçayı yıkayıp, kurulayıp inceliyordum. Işığa göre belli açılarla bakıp desen kalmış mı kalmamış mı diye ince eliyordum. Zımpara işlemi esnasında şöyle bi' bakıp "tamam olmuş" demek yanıltıcı olabilir.

Bir de zımpara yaparken kucağına, bulunduğun yere plastik talaşları (talaş denmez gerçi, daha minik kırıntılar) dökülüyor. Yengeye açısından diyorum, aman dikkat. :)

Doğancım kolay gelsin mesajşarınızı takip ediyorum zımparalama işi var sende kolay gelsin ama benim anlamadığım neyi zımparaladığınız biraz konuyu aça bilirmisin

Saygılar

havalandırma ısgaralarını vs. söktümde onları boyucam ama bir türlü zımparalama işini biteremedim.
bugün son rütuşları attım tamam dedim yeter artı baya işine geçeyim sonra ufak tefek izler gördüm,
boyamayı biraz daha erteleyip zımparalamaya devam edeceğim,madem başladık tam olsun dimi..?
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti Devrim » 06 Ağustos 2008 17:16

DOGAN demiş ki:...sonra ufak tefek izler gördüm, boyamayı biraz daha erteleyip zımparalamaya devam edeceğim,madem başladık tam olsun dimi..?
İşte bu abi. Beni de zımparalama manyağı eden durum odur. Baklava dilimine benzer desenleri görünce tekrar asıldım zımparaya... Hışı hışı hışı hışı... :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti DOGAN » 07 Ağustos 2008 03:24

Devrim demiş ki:
DOGAN demiş ki:...sonra ufak tefek izler gördüm, boyamayı biraz daha erteleyip zımparalamaya devam edeceğim,madem başladık tam olsun dimi..?
İşte bu abi. Beni de zımparalama manyağı eden durum odur. Baklava dilimine benzer desenleri görünce tekrar asıldım zımparaya... Hışı hışı hışı hışı... :)

yaw inan aynalama yöntemi ile ışığa tuttuğun zaman minicik delikler beliriyor ben zımparaladıkça delikler sanki büyüyor gibi :lol:
benim gözümdemi büyüyor anlamadım :cry: zımpara manyağı oldum artık bir yerde otururken hani bayanlar el işi örgü vs. yaparlar ya
bende direk elimde bir torba plastik parça yanında yanında bir çuval zımpara muhabbet eşliğinde zımparalamaya başlıyorum :lol:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 07 Ağustos 2008 16:18

sonunda bu sabah ilk katı akşama doğruda 2. katı attım,yarında akşamda 3. katı attıkmıertsi gün takarım inşallah :P baya hoş duruyorlar ama kararı taktıktan sonra hep beraber vereceğiz :!: bu arada bu boyanın üzerine atabileceğim bir vernik bulamadım gerçi gerek yok diyorlar ama vernik olsaydı kapı jollarınıda
elden bir geçirecektim,lakin vernik olamadığından cesaret edemedim. :(
DOGAN
Moderatör
Moderatör

ÖncekiSonraki

Garaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir